Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 3 juli 2012

Min fullkornslimpa med mathavre

Mathavre i brödet gör det mustigt, mättande och proppfullt med fullkorn.

Fullkornslimpa med mathavre
3 dl filmjölk
1 dl vatten
1/2 dl brödsirap
1 dl kokt mathavre
1 dl havregryn
1 dl vetekli
1 dl grovhackade mandlar/nötter
1 dl russin
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk brödkryddor
1/2 tsk salt
1/2 msk kinesisk soja
3 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
Sesamfrön

1. Blanda ihop alla ingredienser utom sesamfrön i en bunke. Klicka ut smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön.
2. Grädda i 200 grader ca 50 minuter. Känn med en sticka att brödet är färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar