1 gul lök
1 paket fryst viltskav
100 g färska champinjoner
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk viltfond med kantarell
2 tsk kinesisk soja
1 msk messmör
4 krossade enbär
3 msk lingon
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
1. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn viltskav, lök och champinjoner i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt grädde, vatten, fond, soja och messmör. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
3. Tillsätt enbär, lingon och timjan och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris eller potatis, haricots verts och svartvinbärsgelé.
Vad gott! Ja på hösten blir du sugen på grytor. Hoppas du aldrig bloggar om fiskpinnar för då vet jag att du är sjuk! =) Kram!
SvaraRadera