Muffins med crumble (12 st)
100 g margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Smält margarinet och tillsätt mjölken.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten. Rör inte för mycket i smeten, då blir inte muffinsarna luftiga och saftiga.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Dela smeten i 2 delar.
Blåbärsmuffins
Varva den ena halvan av smeten med blåbär i hälften av pappersformarna. Formarna ska vara fyllda till 2/3.
Äppelkanelmuffins
Skär ett äpple i små bitar. Blanda bitarna med 1 msk strösocker och 1 msk kanel i en skål. Blanda ner äppelbitarna i den andra halvan av smeten. Fyll resterande pappersformar till 2/3.
Crumble:
75 g kallt margarin
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Tärna margarinet och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite crumble på toppen av varje muffins. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar