Min äppelpaj deluxe
Pajdeg:
150 g smält margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
Fyllning:
3 äpplen
1 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
1 msk ljust muscovadosocker
Smuldeg:
100 g kallt margarin
1 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt det smälta margarinet och blanda till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant.
3. Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 minuter.
4. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg dem i en bunke och tillsätt potatismjöl, kanel och muscovadosocker. Blanda försiktigt. Fördela frukten i pajskalet.
5. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen och strö den över pajen.
6. Grädda i 175 grader ca 25 minuter.
Servera med vaniljvisp eller glass!
Wow jag älskar Pajen! =)
SvaraRaderaHihi ;)
SvaraRadera