Den här kycklingpastan slängde jag och Erik ihop för några dagar sedan. Jag hade gjort en hel kyckling i lergryta dagen innan och det blev lite rester över. Det blev den godaste pastarätten jag ätit på länge!
Kycklingpasta (2 portioner)
2 portioner fullkornspasta
Grillad/stekt kyckling i bitar
5 cocktailtomater
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
4 färska champinjoner
2 dl grädde
2 msk rysk yoghurt (går att ersätta med creme fraiche)
1 msk kycklingfond
1 msk chilisås
1 tsk soja
1 tsk röd currypasta
Ruccola
Grillkrydda, pepparmix, flingsalt chili
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hacka löken, skiva champinjonerna och stek i en stekpanna.
3. Krydda och tillsätt grädde, rysk yoghurt, fond, chilisås, soja och currypasta.
4. Låt koka ihop.
5. Pressa i vitlöken, halvera tomaterna och tillsätt i såsen. Låt puttra ett par minuter.
6. Blanda ihop pastan med såsen och lägg upp på tallrikar.
7. Toppa med ruccola och strö över flingsalt chili och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar