1 kg färska blåmusslor
1 msk smör
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin (vi använde Domaine Laroche Chablis)
2 dl grädde
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dragon
1 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1. Tvätta musslorna, kasta de musslor som är öppna vid tvättningen.
2. Svetta löken i smöret i en vid kastrull, tillsätt sedan vitlöken och musslorna.
3. Häll på det vita vinet och låt musslorna koka under lock tills de har öppnat sig, ca 3-4 minuter.
4. Tillsätt grädden och örterna. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Servera med bröd, pommes frites och majonnäs.
Wow vilket mod att laga detta!! Skulle vilja prova men jag vet inte ens om det går att få tag på färska musslor här hemma!! Pommes till hade jag aldrig heller gissat mig till men säkert jättegott!
SvaraRadera