onsdag 26 januari 2011

Fudgekaka

Fudgekaka är en av mina absoluta favoriter, som ni kanske förstår eftersom jag till och med döpt min blogg efter den :) Därför måste jag naturligtvis dela med mig av receptet!

Fudgekaka
300 g smör eller margarin
4½ dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör eller margarin


  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner socker och ägg.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem och arbeta massan slät.
  5. Bred ut jämnt i långpannan och grädda kakan 15-20 minuter. Låt kallna.
  6. Gör glasyren: Blanda alla ingredienser utom matfettet i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Låt massan koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter. Tag av från värmen och blanda ner det kalla matfettet i bitar.
  7. Bred glasyren över kakan och ställ den svalt att stelna.
  8. Skär kakan i rutor.
Fudgekakan är god att äta som den är men ännu godare med vispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar