lördag 12 oktober 2013

Enkel äppelkaka

Enkel, snabb och fantastiskt god äppelkaka. Den är mjuk och seg inuti samtidigt som den har en lite knäckig yta.

Enkel äppelkaka
1 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
3 äpplen
1 tsk kanel
1 msk ljust muscovadosocker

1. Vispa ihop ägg, socker och vatten. 
2. Rör ner det smälta smöret. 
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. 
4. Häll smeten i en smord pajform.
5. Skär äpplena i skivor och fördela dem över smeten. Strö över kanel och muscovadosocker. 
6. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

3 kommentarer:

  1. oj vad god den var!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Jättegod kaka! Tog med till jobbet och på 3 rättså hälsointresserade tjejer lyckades vi äta kanske 2/3 av kakan. Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra, tack för din kommentar!

      Radera