måndag 12 december 2011

Pepparkakstårta

Om man som jag älskar pepparkakor kommer man garanterat att älska den här pepparkakstårtan som är en blandning av kladdkaka och pepparkaka!

Pepparkakstårta
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kryddnejlika
1/2 msk malen ingefära

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt vetemjöl, kryddor och det smälta smöret.
4. Blanda ordentligt och häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
5. Grädda i 200 grader, 12-15 minuter. Pudra över florsocker när kakan svalnat.

Servera eventuellt med vispad grädde eller vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Jättegod kaka,tack för receptet.
    God Jul önskar Karin.

    SvaraRadera